Det Ny Røgeri

Det Ny Røgeri  tlf. 60 18 30 54

Det Ny Røgeri  | Tlf. 60 18 30 54

Om Det Ny Røgeri

Den lokale fiskebutik, sushi og strandbar

Kender du historien om din lokale fiskebutik i Mosede Havn?

Tine og Jan er ejere af Det Ny Røgeri, som for mange er blevet et af de mere genkendelige elementer i det lokale havnelandskab.

Mange vil gerne vide lidt mere om den lokale fiskehandels historie, om fiskebutikken, røgeriet og alt det, der gør forretningen til en spændende succes.

Sådan blev den bedste fiskebutik i Greve skabt

Jan besluttede sig efter år på havet som fisker at gå i land og dele sin erfaring med andre. Han besluttede at forsyne lokale restauranter med frisk fisk og skaldyr.

Da Tine og Jan mødtes, viste det sig at Tine havde stor erfaring med detailhandel, ledelse af personale og det at drive virksomhed.Så de kombinerede deres viden, styrke og kærlighed og åbnede en lokal fiskeforretning, Det Ny Røgeri, med eget røgeri og tilknyttet restaurant, som de i fællesskab drev til at starte med.

Butikken og røgeriet, som vi kender i dag, blev grundlagt den 21. november 2014.  Det blev hurtigt et tilløbsstykke og succesen blev så stor, at det kneb med både at passe fiskehandel, butik, røgeri og restaurant. Derfor blev Lars Berg kontaktet, en erfaren restauratør, der lynhurtigt tog udfordringen op, og etablerede Jenners Seaside.

Ikke helt som den ser ud i dag. For den oprindelige restaurant har Lars Berg gjort tre gange større, med servering indenfor og udenfor og masser af glade kunder hver dag. Men kongstanken bag den oprindelige restaurant eksisterer stadig: Kvalitetsfrokost til en ærlig pris hvor alle kan følge med.

Efter mange år, og tusinder af lange arbejdstimer, har Tine og Jan specialiseret sig inden for forskellige områder, så de hver især står for hver sin del af fiskehandlerens drift. I weekenden arbejder de begge i butikken, mens det øvrige personale kan hvile sig.

Men som i en hver virksomhed, er der også meget arbejde, der skal håndteres og udføres uden for kundernes blikke.

Altid frisk fersk fisk
og skaldyr

Det Ny Røgeri er kendt for høj kvalitet af fisk og skaldyr. Men det kommer ikke automatisk. Det er et dagligt arbejde, der starter tidlig morgen, når mange opkald fra og til grossister, fiskeauktioner, fiskehandlere o.a. sker.

Alt summer indtil dagens opkøb er foretaget, og naturligvis ikke ”bare fisk”, men den bedste fisk. For kunderne er vant til høj kvalitet og ikke mindst, priser der er tilgængelige for ethvert budget.

Det kan næsten sammenlignes med en kunstform, for uden et stort netværk, et endnu større kendskab til vejr og vind, fisk og årstider, navne på kuttere, fiskere, priser, der går op og ned på auktioner, og en masse andet, kan det ikke lade sig gøre at skabe en sund virksomhed med fisk og skaldyr.

Kvaliteten er afgørende for succes. Derfor inspiceres alle indkøb straks de når forretningen åbner tidligt om morgenen.

Vores eget Røgeri i Mosede Havn

Røgetvare fra Det Ny Røgeri

Selvfølgelig har vi vores eget røgeri. Ellers burde vi have valgt et andet navn. Det røgeri vi har i dag, er i gang hver dag året rundt. Der går stort set ikke en dag, hvor ovnene ikke arbejder og røgen stiger til vejrs over Mosede Fiskerihavn.
Røgeriet er grundstenen i vores forretning, og er også den centrale del af bygningerne. Røgeovnene og bygningerne er for resten designet af os selv, ud fra de erfaringer vi selv har og gode råd fra andre røgmestre og interesserede. Har du lyst at besøge røgovnen eller få en snak om røgeriet, så kontakt os og vi finder tid til dig.

Hvor fra kommer fisk købt i fiskebutik?

De fisk og skaldyr, som du køber i Det Ny Røgeri, kommer primært fra det internationale fangstområde FOA27, som dækker det Nordøstlige Atlanterhav, som også de danske farvande er en del af.
Kun i få tilfælde, som f.eks. med tun, kommer vores produkter fra andre områder.Vi vil gerne have fisk fra de nordiske farvande, der grundet vores kolde og friske vande, har lidt federe kød og meget bedre smag, end hvad der fanges sydpå.   

Se fangsområdet FAO27

Sælger vi andet end fersk fisk, røgvarer og skaldyr i Det Ny Røgeri?

Ja, det kan du lige tro vi gør. I vores køkken arbejder vores kok og hjælpere på højtryk med alle mulige spændende retter, saucer, supper og delikatesser, for ikke at tale om vores berømte fiskefrikadeller og fish and chips.

Alt laver vi fra bunden, så vi er sikre på, at det vores kunder bringer med hjem har den høje kvalitet, som vi selv ønsker at spise

Tallene taler for sig selv!

0 +
ferske fiskearter
0 +
fiskefrikadeller om dagen
0 +
Kunder om dagen

Hvad kan du ellers købe i Det Ny Røgeri?

Vi har mange spændende produkter og forsøger hele tiden at tilpasse vores sortiment til det kunderne efterspørger og til årstiden.

Afhængig af sæson og den daglige fangst, tilbyder Det Ny Røgeri følgende fisk, skaldyr og take-away

  • Delikatesser
  • Fersk fisk
  • Færdigretter
  • Røgvarer
  • Saucer og dressinger
  • Skaldyr
  • Supper
  • Take Away

Er fisk dyrt i Danmark?

Tine og Jan har en mission om at fjerne stereotypen om, at fisk er dyrt. Naturligvis kan fisk blive dyrt. Men det gælder som en hovedregel, at køber du de forskellige fisk, når de er i sæson, så får du dem billigt og i bedste kvalitet.

Der er også en forkert fortælling om, at fisk er svær at tilberede. Ingen, der beskæftiger sig med fisk, vil være enig i denne udtalelse.
Fisk tilberedes hurtigt og nemt. Vi vil gå så langt som at påstå, at fisk er lettere at tilberede end kød og fjerkræ. For fisk bliver altid mørt på lyn tid, det er let at fordøje, for ikke at nævne fiskens sundhedsfremmende egenskaber.

Scroll to Top